Projecte Agatha

Autisme: trenquem el silenci amb la poesia

Coneix el projecte

El Projecte Àgatha, que va néixer per sensibilitzar sobre l’autisme, és una iniciativa que van impulsar Gabriel Maria Pérez, poeta i pare de l’Àgatha, una nena de 13 anys amb aquest trastorn que afecta 6 de cada 1.000 nens; Marta Pérez i Sierra, poeta; Eduard Miró i Saladrigas, poeta; Miquel Àngel Lladó Ribas, poeta, i Víctor Panicello, escriptor de narrativa.
Tots junts van decidir posar en marxa aquest projecte solidari de conscienciació i que és la llavor de la qual neix aquest poemari tan especial.

L’autisme és un món desconegut i carregat de silencis. Per apropar-se a les persones que pateixen aquest trastorn, els coordinadors d’aquest llibre, impulsors del Projecte Àgatha de sensibilització sobre l’autisme, han reunit cent cinquanta poetes i els han demanat que trenquin aquest silenci amb el llenguatge de la poesia. El resultat és un poemari únic, emotiu i compromès, que conté poemes d’autors reconeguts, com ara Joan Margarit, Sònia Moll, Jordi Pàmias, Josep-Ramon Bach, Teresa Costa-Gramunt o Carles Duarte, i també d’altres poetes i persones relacionades amb l’autisme.

Prenent com a base la poesia, com a eina de canvi social, dissenyen un projecte que té dos objectius independents però alhora complementària:

  • Reunir un numéro important de poemes inèdits dedicats a l’autisme que provinguin d’arreu del país i de les Illes amb la intenció de fer-ne una selecció, publicar un poemari i cedir els guanys a associacions que treballin en l’àmbit de l’autisme.
  • Posar en marxa iniciatives en xarxa per tal de sensibilitzar socialment sobre els problemes que acompanyen aquest trastorn.

Amb aquestes dos punts es pretén assolir allò que es defineix com a capçalera del projecte:

Trencar el silenci amb la poesia

Els beneficis obtinguts dels drets d’autor de llibre “Autisme: trenquem el silenci amb la poesia” aniràn destinats a les entitats col·laboradores del projecte:

xiprer hauser

mon

Vídeo promocional

Altres entitats col·laboradores:

stjoan mirapro planetaimaginario
lluis_carulla lewis imc
fcaa auditorimetge LOGO3 Lleida
associacio neyras-logo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s